При планирането на Сватба, едно от първите решения, които трябва да вземете,  е по кое време да се проведе събитието – през деня или вечерта. Аз съм пристрастен и си признавам, че харесвам повече вечерните сватби, ето защо:

  • През лятото, слънцето е много, много силно и ако сватбата ви е дневна, можете да си представите колко ще е неприятно за вас и за гостите ви. Този проблем го няма при вечерните сватби или поне не е такъв фактор.

  • Вечерните сватби обхващат онзи период от деня, в който слънцето залязва. Това от фотографска гледна точка, е перфектен момент за снимки. Драмата в небето, прекрасните цветове…

 

  • Когато е тъмно навън в края на вечерните сватби, това определeно допринася за още по-страхотната атмосфера. Особено ако сте решили да подарите на себе си и на гостите празнична заря. Това е един от най-запомнящите се мигове от сватбата, а и се получaват наистина прекрасни снимки.

  • Ако сватбата е вечерна, това дава повече време за приготовления на младоженците, а и на гостите. Така ще сте по-отпочинали, ще имате половин ден и повече спокойствие, отколкото ако сватбата ви е дневна и трябва да се събудите в 5 часа сутринта.

 

  • Много интересно впечатление ми прави, че гостите са склонни да се обличат по-официално на вечерните сватби, отколкото на дневните. Тук може би някой психолог ще ни обясни защо е така, аз просто споделям наблюденията си.

 

  • При вечерните сватби гостите са по-склонни да останат до края на сватбата и после да присъстват на афтър-партито. При дневните сватби е по-вероятно гостите ви да имат планове за вечерта и да им се наложи да си тръгнат по-рано от сватбата ви, за да се приготвят за другите си ангажименти.

 

  • Опитът ми показва, че гостите на една сватба са по-склонни да танцуват и да се забавляват като цяло, когато навън е тъмно. Все пак всички ние ходим по партита вечер, а наобяд. Така вечерните сватби естествено са по-весели и купонджийски.

Повечето ресторанти, особено тези, които са специално обособени за сватбени тържества, имат много работа, особено през летния сезон. Така, ако вашата сватба е дневна, е твърде възможно в същия ресторант да има вечерна сватба и да имате ограничения до колко трябва да продължи Вашият специален ден, а това е твърде неприятно.