Случвало ли ви се е (на повечето жени със сигурност) да пробвате дреха в магазин, да се колебаете дали да си я вземете и в този момент продавач-консултантът да ви каже: „Не разбирам защо се чудите, сега много се купува, това ми е последна бройка“. Точно това изречение мен лично ме кара тотално да се откажа от тази дреха, дори и тя да ми стои добре. Масовите стоки са навсякъде, във всяка сфера. Парадоксът е, че в същото време ни заливат статии, книги, масови движения, които се опитват да ни извадят от клишето, да ни накарат да изведем своята индивидуалност на преден план.  Всички ние живеем заобиколени от много хора и е съвсем нормално за някои неща да се повлияем от масовото мислене, от модата, това ни прави съвременни хора, които са в крачка със света. Но вътрешно винаги сме водени от личния си избор, от своето собствено решение, макар и на момента повлияно от външни фактори.

Тази тенденция е вече често срещана и при сватбите. Все повече младоженци, които снимам, се опитват хем да спазят традициите, хем да направят сватбата си, такава, каквато те искат. Някои се съобразяват повече с мнението на родителите си, на приятелите си, други не чак толкова. Но е факт, че във всяка сватба има онази нотка индивидуализъм, която прави деня уникален, техен си…

 

Като сватбен фотограф се опитвам да намеря златната среда. Какво имам предвид. Радвам се, че клиентите ми се доверяват. Те казват: „Харесваме снимките ти, харесваме стила ти, доверяваме ти се напълно“. Въпреки това всички младоженци имат и собствено виждане , както за всичко останало по сватбата си, така и за снимките. Често младоженци ми казват, че не обичат да позират, искат снимките да са естествени, непринудени. А това е моята сила, както вече съм писал в статията  „Защо съм сватбен фотограф“ това е една от причините да избера тази професия, която в моя случай е не просто работа, а призвание. Обичам да разказвам историята на младоженците чрез снимките, които правя, а не аз да създавам моментите, не аз да дирижирам емоциите.

 

Тук индивидуализмът на двойката взима връх. Всеки човек е различен, всеки човек е специален, такава е и всяка сватба. И тук няма никакво значени дали сватбата е голяма, малка, традиционна, нетрадиционна, пищна, скромна. Сватбите са такива, каквито младоженците пожелаят да са и в това е най-страхотната част от моята работа – да запечатам този празник и чрез снимките младоженците и техните семейства да се връщат отново и отново в този радостен момент от живота си.

 

Така че, слушайте себе си и желанията на половинката си и направете сватбата на мечтите си.