Колкото повече говоря с бъдещи младоженци, толкова по-интересни истории за предложения за брак чувам. Всъщност, предложението за брак е една от тези случки, които двойките никога не забравят и разказват до края на живота си. Така реших да събера в тази статия интересни истории като някои от тях са ми разказвали лично младоженци, които съм снимал. 

 

Преди това ще споделя с Вас, че аз самият не съм правил предложение за брак, тъй като жена ми ми предложи. Е, тя не беше кой знае колко романтична, но все пак беше приятно за мен и за нея. Един ден след работа тя се прибра вкъщи и със сериозно изражение ми каза: „Искам да те попитам нещо…съвсем сериозно. Искаш ли да се оженим?“. Без много да му мисля, й отговорих, че много ще се радвам да станем съпруг и съпруга и от там вълненията покрай избор на дата, организация на сватбата и т.н. започнаха. Разбира се, много беше, и все още е, интересна историята, имено, че не аз, а тя ми е предложила брак. А аз обичам да се шегувам, че дори не ми е паднала на колене с пръстен в ръка.

И така, ето идеите за интересни предложения за брак, които събрах:

  1. Един от често срещаните начини да предложиш брак е това да се случи на любимото място на двойката. Чувал съм не една и две подобни романтични истории. Той я води на любимото им място – град, фонтан, пейка и какво ли още не, пада на колене пред нея и я пита развълнувано „Ще се омъжиш ли за мен?“. Отговорът, разбира се, е още по-развълнувано „ДА“. По-креативните предварително организират някой да снима сцената. Един младоженец уговорил предварително продавачка в магазин точно до мястото на предложението и така тя заснела емоционалния момент.
  1. Друго интересно предложение: Бъдещ младоженец се обърнал към карикатурист. Той нарисувал двойката в поза – той паднал на колене и пита „Ще се омъжиш ли за мен“, а нейният отговор е „Да, разбира се, иска ли питане“. Така станало и в действителност.
  1. Тук се изненадах и аз. В киносалон в София мъж завел своята приятелка и след рекламните надписи, точно преди да започне филма, на големия екран се появил надпис: „Скъпа Вили, ще се омъжиш ли за мен?“. В този момент лампите в киносалона светнали, тя се обърнала и видяла половинката си да държи с треперещи ръце кутийка с годежен пръстен. Тя казала „Да“, последвала страстна целувка и бурни аплодисменти.
  1. Изобретателен мъж пратил бъдещата си съпруга на лов за съкровища. Когато тя се прибрала вкъщи, видяла на плота в кухнята бележка, на която пишело „Отиди до хладилника“, там имало друга бележка, която я отвежда на друго място в дома им и накрая бележките я пращат директно при него, който я очаква в спалнята с годежен пръстен в ръка.
  1. Много често срещан вече е и следният начин за предложение за брак. Двойка се забавляват с приятели в любимия си клуб, в който пее любимият им изпълнител. Това, всъщност, го видях лично с очите си в клуб в Пловдив. Вечерта пееха вече несъществуващата група „Ice Cream”. Както изпълняваха хитовете си на сцената, Монти от групата каза „Стоп, стоп, искам да кажа нещо много важно.“ Той слезе от сцената, отиде до двойката, като е ясно, че мъжът предварително е уговорил изпълнителите, даде микрофона на момчето. Много развълнувано то взе микрофона и с наистина треперещ глас попита дамата на сърцето си „Ще станеш ли моя жена докато смъртта ни раздели?“. Тя, разбира се, отговори „Дааааа“, двамата се целунаха, той сложи пръстена на ръката й целият бар избухна в аплодисменти.
  1. Не знам дали се сещате, но преди няколко години много влюбено момче се беше обяснило в любов на половинката си чрез послание на билборд. Не помня точно какво пишеше, но беше нещо от типа на „Обичам те, скъпа“. Смятам, че този начин е също много оригинален да предложиш брак с подходящото послание, разбира се.
  1. И в този ред на мисли се сещам за едно често срещано и все пак оригинално предложение за брак. Просто организирайте екскурзия до желана или любима дестинация и там на интересно, ключово място попитайте Вашата половинка дали иска да станете съпруг и съпруга.
  1. А защо да не помолите готвача на ресторанта, в който вечеряте, да напише на чинията с десерта „Ще се омъжиш ли за мен?“.
  1. Мой познат наскоро ми разказа тази случка. Мъж много искал да предложи брак на своята приятелка и много дълго време умувал как точно да го направи. Тъй като много се колебаел, в рамките на един месец поискал съвет от абсолютно всички свои приятели. Всеки давал чудесни идеи и все пак мъжът не можел да избере как точно да направи предложението за брак. И един ден му дошла гениалната идея. Така и така вече всички негови приятели знаели, че той иска да предприеме тази стъпка, всички му дали съвет и е разбираемо, че всички ще се интересуват как точно ще го направи, той решил и те да са свидетели на предложението по следния начин. Направил група в една от социалните мрежи, в която добавил всички хора, които иска да бъдат част от този незабравим момент в живота му. Измислил точно кога ще предложи на жена си, а имено – изчакал я да се върне от работа и в този момент започнал да предава на живо от телефона си в групата. Разбира се, всички в групата получили известие, че той предава на живо и се включили да видят какво точно се случва. И тогава той изненадал и приятелите си, и половинката си с предложението за брак. А когато тя казала „Да“, телефоните им започнали да звънят с честитки от най-близките им. Това е наистина оригинално!

 

  1. Сега се сещам за много интересен начин да предложите брак, който не съм чувал някой до сега да е правил, а всъщност, и аз мога да помогна при осъществяването. Можете да кажете на своята половинка, че сте спечелили фотосесия и в определен ден тя трябва да се проведе. Така аз ще Ви направя романтична фотосесия и през това време мъжът ще падне на колене (или може да направи предложението по какъвто начин желае), а аз ще заснема всеки миг от този емоционален момент. Така с един куршум, два заека, както се казва.