Кога да сключим брак? Със сигурност всеки един от вас знае отговора, а именно, че няма време, което се определя като „нормално“. Няма универсална цифра. Отговорът може да варира от няколко години, до няколко дни. Въпреки че всички – родителите Ви, приятелите, имат мнение по въпроса. Някои казват „Твърде рано е“, други пък смятат, че щом дълги години двойката не е взела решение да сключи брак, това означава, че явно двамата не са един за друг. И все пак е ясно, че няма магическа формула и само вие можете да знаете, да усещате дори, кога сте готови да предприемете следващата стъпка.

Всичко идва от факта, че хората сме различни и всяка двойка е различна. Някои чакат доста време преди да станат едно семейство. Те искат да са абсолютно сигурни, че са съвместими по всякакъв начин. Други двойки пък сключват брак в рамките на няколко месеца. Може би това е емоцията на новата връзка, която те кара да летиш в облаците, пеперудите в стомаха все още пърхат и всичко е толкова хубаво. Като сватбен фотограф съм снимал и от двата типа двойки и мога да кажа, че и едните, и другите, в сватбения си ден са щастливи и много, ама много развълнувани.

 

Така че въпросът „колко време трябва да изчакаме, преди да сключим брак“, според мен не зависи от времето, в което сте заедно, а от други неща. Ето какво имам предвид:

Познавате ли се? Знаете нуждите и желанията си, всеки знае за другия какво харесва и какво не. Не винаги сте съгласни един с друг, но все пак показвате подкрепа и любов. Знаете как ще реагира половинката ви във всяка ситуация и обратното. И още куп дребни нещица, които само вие си знаете.

Виждате бъдещето си заедно по еднакъв начин – тук няма нужда от много обяснения. Според мен важното е да сте на една вълна, да имате общи цели, да си помагате, да сте на едно мнение и по въпроса за създаване на поколение.

Има ли наистина любов между вас? Любовта живее във вас. Партньорът Ви означава всичко за Вас. Можете да си представите, че изживявате живота си заедно. Приемате недостатъците на другия и не го съдите заради тях. Знаете, че това е Вашият човек и го обичате такъв, какъвто е.

Чувствате се прекрасно, когато сте заедно – можете да говорите свободно, да бъдете себе си, вие сте приятели и то най-добрите.

Имате си доверие – вашият партньор оставя мобилния си телефон наблизо, но Вие нямате никакъв интерес да проверите обажданията му или да проверите Facebook Messenger-а. Не чувствате нужда да следите половинката си, не дебнете да го хванете в крачка, просто му се доверявате и най-вече уважавате личното пространство на половинката си.

Обикновено постигането на тези отношения отнемат известно време, някои постигат баланс по-рано, на други им отнема повече време. Едно обче е ясно, ако любовта между вас я има, ви очаква истинско семейно щастие, без значение кога точно сте сключили брак.